Водещите съперници на Доналд Тръмп за републиканската президентска номинация се опитаха да

...
Водещите съперници на Доналд Тръмп за републиканската президентска номинация се опитаха да
Коментари Харесай

Републиканските съперници се изправят на сцената на дебатите, докато Тръмп провежда митинг

Водещите противници на Доналд Тръмп за републиканската президентска номинация се пробваха да потвърдят, че са знаменосец на своята партия първоначално на републиканския дебат в сряда, като времето изтече, с цел да попречи на похода на някогашния президент към друга кандидатура за Белия дом.

 

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис разкритикува Тръмп, че е пропуснал техния дебат, който се организира в общия им роден щат Флорида, и предложи неприятното показване на партията на изборите във вторник отвън годината да бъде хвърлено в краката на Тръмп.

„ Той сподели, че републиканците ще се уморят да печелят “, сподели ДеСантис. „ Е, видяхме нощес – писна ми от републиканците да губят! “

Бившият дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли предложи по-приглушена рецензия.

„ Всички желаят да приказват за президента Тръмп. Мога да ви кажа, че мисля той беше точният президент в точния миг “, сподели тя. „ Не мисля, че той е верният президент в този момент. “

С първия републикански конкурс за номиниране на щат в Айова по-късно повече от два месеца, противниците на Тръмп може да нямат доста повече шансове да дерайлират властната преднина, която той държи сред републиканските гласоподаватели в изследване на публичното мнение, макар множеството му повдигнати обвинявания.

За трети път любимецът не се появи за дебата, вместо това организира конкурентно събитие наблизо.

Хейли, 51, на трето място в народен мащаб, има става все по-силна, до момента в който тя се пробва да измести ДеСантис, на 45, от далечното му второ място.

Тръмп, на 77, направи всичко по силите си, с цел да откаже Хейли и ДеСантис от директна цел, вместо това се концентрира върху това, което чака да бъде реванш с президента Демократ Джо Байдън, 80.

В предходните два телевизионни дебата Хейли и ДеСантис внимаваха да не се нахвърлят прекомерно мощно върху Тръмп от боязън да не отхвърлен поддръжниците му, от чиято поддръжка ще имат потребност, в случай че в последна сметка желаят да спечелят номинацията на републиканците през юли.

До изборите остава съвсем тъкмо една година - 5 ноември 2024 година

Времето изтича 

Тръмп организира избирателен митинг на няколко благи в популации с испанци град Хайалеа. Латиноамериканците са изборна група, която и двете страни ще ухажват мощно.

Хейли, някогашен губернатор на Южна Каролина, излезе от два мощни дебатни представяния и беше единственият републиканец освен Тръмп, който сподели скорошна инерция в ранните номиниращи щати като Айова и Ню Хемпшир.

С месечния спор сред Израел и Хамас, който влезе в заглавията, дебатът предостави опция на Хейли да разкрие пълномощията си за външна политика.

Докато ДеСантис и Хейли се надяват да се възползват от силните дебатни изяви, дебатът може да не съумяха да предложат повратна точка в конкуренцията, доминирана от Тръмп през цялото време.

Другите трима участници в дебата - някогашният губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, предприемачът Вивек Рамасвами и американският сенатор Тим Скот - се пробваха да утвърдят своята значителност и да откри път напред.

От Рамасвами се очакваше да употребява стадия на дебата, с цел да популяризира своя неинтервенционалист, до момента в който се стреми да се нарежда като минимум евентуалния претендент да влезе в непозната война.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР